Ziekte van Bechterew

De ziekte van Bechterew is een reumatische aandoening welke periodiek aanleiding kan geven tot veel nachtelijke pijnklachten. Kan al zeer jong beginnen. Patiënten hebben behoefte aan warmte, maar ze transpireren ’s nachts. Met het matras kunnen we aan deze behoefte voldoen zonder dat er transpiratieproblemen zullen ontstaan. De Ziekte van Bechterew is vaak hevig vanwege de bestaande “ontsteking”. Heftige pijnklachten treden vaak in golven op, zonder duidelijke redenen.

 

Onze benaderingswijze:
Het bed op zich heeft niet veel invloed op het beloop van de aandoening, ofschoon een wat stabieler, steviger matras beter lijkt omdat bewegen vaker pijnlijk is. Het is mogelijk om het matras op sommige plaatsen te verzachten. Bij onze klanten gebeurd dit vaak ter hoogte van de heup- en bekkenzone. Het matras blijft verder wat harder zodat u makkelijker kunt draaien. De toplaag blijft vaak wat stug en klanten vragen vaak om een verstevigingsrand voor het in en uit bed stappen.

 


CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om u medische adviezen te geven. De medische informatie die wij met u delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Dit artikel is daarom alleen informatief. Raadpleeg altijd uw eerst arts wanneer u pijnklachten heeft.