Veel gestelde vragen | FAQ

De antwoorden op veel gestelde vragen vind u hier. Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Is het CustoMatraz op bestaande bodems te plaatsen?

Dit is geen probleem zolang de bodem niet is versleten. We blijven het CustoMatraz aanpassen totdat we een goede ergonomisch correcte lighouding gecreëerd hebben. Zonder een CustomBodem vergt dat van ons meer tijd, maar dat kost u niets extra.

Hoe lang gaat het CustoMatraz mee?

Tijdens het opmeten kunnen we uw profiel en drukpunten perfect meten. Het matras is zo gemaakt dat het levenslang meegaat. Bij slijtage kunnen delen worden vervangen. Doorgaans treed er slijtage op rond de heup- en schouderzones. De elementen kunnen simpel door ons worden vervangen. U betaald slechts het versleten schuimdeel want de hoezen zijn allen voorzien van een rits, deze zijn nauwelijks onderhevig aan slijtage. De kosten hiervoor zijn een fractie van het aanschafbedrag en wegen zeker niet op tegen de aanschafprijs van een nieuw matras zodat u in de toekomst geen hoge kosten meer zult hebben betreffende de aanschaf van totaal nieuwe matrassen. Dit is goed voor uw portemonnee en voor het milieu!

Ik ben slecht ter been, komt u ook bij me thuis?

In de meeste gevallen komen we bij de mensen thuis. We meten u in uw vertrouwde omgeving op en we kijken naar het huidige slaapsysteem. In veel gevallen is de bodem nog niet versleten en we passen het matras vaak aan op uw bestaande bodem.In de meeste gevallen komen we bij de mensen thuis. We meten u in uw vertrouwde omgeving op en we kijken naar het huidige slaapsysteem. In veel gevallen is de bodem nog niet versleten en we passen het matras vaak aan op uw bestaande bodem.

Ik heb specifieke klachten, worden die door het CustoMatraz verminderd?

Het CustoMatraz is een modulair opgebouwd matras dat bestaat uit verschillende zones. Wij stellen het matras in samenspraak met u samen en wij zorgen ervoor dat u per zone de juiste ondersteuning krijgt. Bij specifieke klachten kunnen we de zones na een aantal weken nog steeds aanpassen. Wij komen hiervoor minimaal twee maal bij u terug om samen met u te werken aan de vermindering van de klachten. In de meeste gevallen kunnen we de klachten sterk verminderen. Omdat we per persoon kijken naar de klacht en pas daarna het slaapsysteem aanpassen kunnen we écht maatwerk leveren. De specifieke klachten en onze oplossingen voor onze klantenkring staan beschreven in diverse artikelen in onze nieuwssectie.

Wat stellen de kleuren voor?

De kleuren staan voor het soortelijk gewicht van het schuim. Oplopend van blauw, groen, geel, oranje en rood. Iedere kleur heeft vier verschillende soorten hardheden. Deze variëren van zacht, zacht-medium, medium-hard en hard. Het is dus niet zo dat naar mate het soortelijk gewicht toeneemt de hardheid eveneens hoger wordt.

Ik weeg 130 KG, moet ik dan ook hard slapen?

Het antwoord is nee. U bepaald zelf hoe hard u slaapt. Door uw gewicht zal het gemiddeld soortelijk gewicht van het matras toenemen, maar per zone kunnen we uw wensen en behoeften betreffende de hardheid van het matras makkelijk inmeten.

Ik ben ruim 2 meter lang en ik heb behoefte aan een matras met speciale maten.

Het CustoMatraz is een maatproduct, de lengte en de breedte van het matras kunnen daarom op maat gemaakt worden. We werken samen met de Klub Lange Mensen en voor deze mensen is een lengtemaat van 250 cm geen luxe en voor ons geen probleem om te maken.

Mag ik het matras eerst uitproberen?

Een matras is persoonlijk en er kan om hygiënische redenen niet worden proef geslapen. Omdat het matras geheel is aan te passen aan uw persoonlijke omstandigheden is een proefperiode ook niet nodig. Na aanschaf komen wij kosteloos twee maal bij u terug om eventuele wijzigingen aan te brengen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe maatwerk matras helemaal aan uw wensen voldoet.

Verkopen jullie ook andere producten?

Wij verkopen alles wat met uw nachtrust te maken heeft. U heeft een ruime keuze in kussens, bodems, dekbedden, zorgmatrassen, hoog-laag bedden en andere toebehoren. Veel van onze producten staan tevens beschreven in onze online-winkel.

Ik heb veel last van transpiratieproblemen.

Door de speciale stof en schuimcombinatie is de ventilatie voor ieder lichaam optimaal en zijn transpiratieproblemen ook in de zomer uitgesloten.

Ik ben incontinent, kunt u hier rekening mee houden?

Het CustoMatraz kan in het geval van ongewenst vochtverlies uitgevoerd worden met een waterwerende maar luchtdoorlatende stof die in tegenstelling tot de andere hiervoor bestemde stoffen lekker aanvoelt en niet kraakt bij het draaien. De stof is tevens antibacterieel en antimicroben zodat er onder andere geen MRSA, E-coli, Salmonella kan ontstaan. De stof is slijtvast en heeft een zeer lange levensduur. De technische testrapporten kunt u bij ons aanvragen.

Ik heb doorligwonden, is het CustoMatraz hiervoor geschikt?

CustoMatraz heeft een 100 % tevredenheidfactor bij het verminderen en het tegengaan van doorligwonden. Omdat we kijken naar de mens en niet uitgaan van aannames, werken we met u aan de juiste samenstelling van het matras. Juist vanwege deze persoonlijke benadering kunnen we iedereen voorzien van de meest persoonsgebonden instelling die uw drukpunten tot een minimum reduceert.

U zegt dat u bij ons thuis komt, zijn daar ook kosten aan verbonden?

De kosten voor het intake gesprek, waar we luisteren naar uw wensen en behoeften en kijken naar het huidige slaapsysteem en de eventuele lichamelijke klachten kost binnen Zuid-Holland € 49,95 en daar buiten € 89,50 per adres. Deze kosten worden geheel verrekend als u besluit om de door ons geleverde individueel aangemeten oplossing te behouden. De overige door ons opgestelde algemene voorwaarden kunt u lezen op deze site of aanvragen via het contactformulier.