CustoMatraz in combinatie met een schotelbodem: het ultieme slaapsysteem!

De eigenschappen van een CustoMatraz komen nog beter tot zijn recht in combinatie met een Flowform-bodem. Op de starre beuken latten van deze bodems zijn verende elementen gemonteerd. Deze geven overal waar u ligt dezelfde steun, naar links, rechts of in het midden. De stijfheid van de elementen is zodanig dat de vorm van het lichaam direct doorgegeven wordt aan de beweging van de banden zodat de spreiding van druk optimaal gebeurd.

De negen elementen zijn losjes met elkaar verbonden zodat ze gemakkelijk onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen

ONDERSTEUNING

Wanneer u gedurende uw slaap van houding veranderd past de ondersteuning van een Flowform-bedbodem zich telkens opnieuw aan uw lichaamsvorm aan. FlowForm bodems worden alleen ingesteld op de mate van bewegelijkheid die nodig en nuttig is voor aanpassing en ondersteuning van de lichaamsvorm. Elke bodem is zelfregulerend in zijn ondersteuning en klopt altijd, bij elke houding. U bepaalt zelf de mate van beweeglijkheid en ondersteuning van het systeem.

ZONES

Deze slaapsystemen hebben gescheiden instelbare zones, voor het schouderdeel, heupen en benen. Uw CustoMatraz ondersteund uw lichaam op de juiste plaatsen. Het FlowForm systeem werkt nog eens extra mee om te voorkomen dat eventueel zwaardere delen van het lichaam de lichtere niet beïnvloeden. Anders dan traditionele bodems wordt dit systeem niet harder gemaakt maar wordt er meer ruimte gecreëerd. Verticale druk wordt horizontaal gespreid.

ONTSPANNING

Een veer moet altijd worden ingedrukt door de “uitstekende” delen van het lichaam zoals schouders en heupen, schouderbladen en billen, knieën en ellebogen. Het indrukken van een veer veroorzaakt altijd een toenemende tegendruk en die tegendruk klopt nooit helemaal. Als u op uw zij ligt zal er tamelijk veel druk worden uitgeoefend op schouder en heup en als u op uw rug ligt zal dat op die plaatsen weer anders zijn. Bij Flowform is er geen onregelmatige tegendruk. Het systeem stelt zich helemaal in op de natuurlijke lichaamsvorm van de gebruiker.

Basis, niet verstelbare, Flowform bedbodem

Handverstelbare Flowform bedbodem

Elektrische verstelbare Flowform bedbodem

Bekijk hier ons aanbod hoofdkussens