samenstelling van een CustoMatraz

volledig op maat gemaakt matras

maatwerk-tweepersoonsmatras

Ieder matras een eigen, persoonlijke indeling

 

Het volledig op maat gemaakt matras van CustoMatraz is er voor iedereen. Aan de hand van een persoonlijke meting, wensen en eventuele lichamelijke klachten wordt uw matras op maat gemaakt.

 

Bij onze 2-persoons matrassen kunt u elk kiezen voor een eigen samenstelling zonder dat u het gevoel heeft op een apart matras te liggen omdat de toplaag de individuele matrassen omsluit.

 

De zijranden zijn aan de uitstapkant gepositioneerd zodat het in- en uit bed stappen veel makkelijker zal worden.
De zijranden zijn, net zoals de elementen, altijd vrij te verplaatsen voor als u bijvoorbeeld wilt wisselen met uw partner.

Het element

 

In ieder element zit een vulling van een nieuw ontwikkelde soort latex like koudschuim, variërend in hardheid. Wij stellen uw CustoMatraz samen uit 10 elementen in 5 verschillende hardheden. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd na uitgebreide wetenschappelijk vooronderzoek van honderden soorten schuim. De segmenten zorgen voor de perfecte ondersteuning op de juiste plaats van uw lichaam.
Onze toplaag heeft onovertroffen ventilerende eigenschappen en is niet temperatuurgevoelig. Een absolute voorwaarde voor een goede nachtrust!
Ze zijn voorzien van een afritsbare tijk (stof) zodat u de toplaag even kunt luchten en u de tijk kunt uitwassen. Dat is uniek in matrassenland en wel zo fris! Zo blijft uw matras op maat tenminste lekker schoon.

maatwerk-matras-module-binnenzijde
maatwerk-matras-hoes

De hoes

 

De hoes, ook wel jersey genoemd is een 3D-stof dat het latex beschermt tegen wrijving. De jersey vangt uw lichaamsvocht op dat u tijdens uw slaap verliest. Na uw nachtrust verdampt het vocht. De microvezels in de hoes zorgen voor een goede luchtcirculatie tussen de elementen en de toplaag.
Alle hoezen zijn voorzien van ritsen en kunnen zonder problemen in de wasmachine.

Indrukhardheid van de elementen

 

Wij stellen uw matras samen uit 10 elementen verdeeld in 5 hardheden. Deze elementen zijn gekenmerkt met een gekleurd label, die de hardheid van het element aangeeft. Het drukapparaat meet uw lighouding en geeft op verschillende plekken in de matras aan welk element geplaatst moet worden. Voor elk deel van uw lichaam wordt zo de juiste ondersteuning bepaald.

maatwerk-matras-modules-hardheid
maatwerk-toplaag-matras

De toplaag

 

U heeft de keuze uit verschillende kwaliteitstoplagen waaronder:

  • toplaag latex like koudschuim: geschikt voor mensen met transpiratieproblemen, deze toplaag verhoogt het gemak u om te draaien tijdens uw slaap. Niet gevoelig voor temperatuur schommelingen. Onze standaard in een CustoMatraz.
  • toplaag visco elastisch (traagschuim): geschikt voor mensen met een gevoelig zenuwstelsel en doorligwonden, ook voor mensen die het vaak koud hebben is deze uitermate geschikt.

Het zijsegment

 

Het zij-element is een standaard koudschuim element dat in de lengte van het matras wordt geplaatst. Het zorgt ervoor dat u gemakkelijk in en uit bed kunt stappen. Heeft u een lichamelijke beperking? U kunt er dan voor kiezen om 2 elementen naast elkaar te laten plaatsen. Er ontstaat dan breder vlak waardoor u gemakkelijker uit bed kunt komen.

maatwerk-matras-zijranden eenvoudig in bed stappen