Transpiratie en Customatraz

Uitstekende ventilerende eigenschappen

samenstelling-matras-op-maat

Transpiratie klachten

Zweten is normaal en ook functioneel. Dagelijks produceert u bijna een literfles vol zweet! Door middel van transpireren wordt de lichaamstemperatuur op het juiste niveau gehouden. Bovendien zorgt het ervoor dat overbodige stoffen worden uitgescheiden, de huid wordt zelfs wel eens de ‘derde’ nier genoemd.

Overmatig transpireren is vooral lastig en voor sommigen heel genânt. Soms doet het zich voor bij koorts, maar ook scherp gekruid eten kan zweten veroorzaken. Maar er kunnen ook andere oorzaken zijn, zoals stress, hoge temperaturen, alcoholgebruik of een veranderende hormoonhuishouding (zoals tijdens de overgang). Overgewicht is overigens ook een factor. Bij de minste inspanning levert dat al een meer dan een gemiddelde transpiratie op.

Tijdens de nachtrust kan het voorkomen dat mensen wakker worden, badend in het zweet! Vooral in de hete zomeravonden is dit vrij normaal, maar voor sommige personen komt dit frequenter voor. Een goed ventilerend matras is daarom erg belangrijk. Traagschuimen zijn dan uit den boze! Traagschuim ventileerd namelijk erg slecht en is ook nog eens temperatuursgevoelig. Mede daarom gebruiken wij uitsluitend materialen in zowel de kern als de tijk waar we wetenschappelijk van weten dat uw warme klamme nachten voorgoed tot het verleden behoren.

Zoals u tijdends het proefslapen zal gaan ervaren (ongeacht welk seizoen), zult u merken dat onze producten voldoende ventileren. TIP: Uw deken moet natuurlijk wel hetzelfde doen, anders blijft het warm onder de dekens. Blaas daarom voor de aanschaf van bijvoorbeeld een nieuwe overtrek of deken altijd even door het materiaal. Hou het materiaal aan de mond, en blaas er doorheen. Gaat dit makkelijk dan doet u een goede aankoop, komt u er vrijwel niet doorheen dan moet u dit product niet aanschaffen. Het tegendeel is natuurlijk ook waar: voor mensen die het vaak koud hebben in bed of maar moeilijk op temperatuur komen is een combinatie aan te raden van traagschuim met slecht ventilerende dekens en overtrekken.

Bekijk hier de samenstelling van het matras; de hoes, de toplaag en de elementen, allemaal precies op elkaar afgestemd en eenvoudig te wassen, te luchten en eventueel te vervangen bij slijtage.

SAMENSTELLING VAN HET MATRASSAMENSTELLING VAN HET MATRAS
MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK? NEEM CONTACT OP.