Rugklachten verminderen met Customatraz

Aanbevolen matras door chiropractoren en medisch specialisten

samenstelling-matras-op-maat
rugpijn-discopathie-hernia

Rugpijn en rugklachten

Rugpijn is een verzamelnaam voor diverse klachten aan de rug. Rugklachten komen veel voor: zo’n 80 procent van alle volwassenen heeft soms of regelmatig last van een zeurende of stekende pijn in de rug. Soms is er daarbij sprake van uitstraling naar de benen en/of billen. Rugpijn kan aspecifieke zijn, of het gevolg zijn van specifieke oorzaken.

 

Oorzaken van rugklachten

Aspecifieke rugpijn is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen aan de rug, waarvan de behandeling ongeveer gelijk is en waarvan de oorzaak niet organisch is. Specifieke oorzaken zijn verantwoordelijk voor ongeveer 5 procent van alle rugpijnklachten. Het is belangrijk om de klachten te herkennen en erkennen, omdat het oorzaken zijn waaraan hoogstwaarschijnlijk iets gedaan kan of moet worden.

 

Vaak is de oorzaak van rugpijn een combinatie van factoren. Dit kan zowel persoonsgebonden zijn (lichaamsbouw, gewicht, stressfactoren) als werkgebonden of sportief (fysieke activiteiten, tevredenheid in het werk, eigenschappen van de sport).

Anatomie

Het menselijk lichaam zit ingenieus in elkaar. De onderrug bestaat uit vijf lendenwervels, die met banden aan het bekken zijn verbonden. Tussen deze wervels zit de zogenaamde tussenwervelschijf, die onderlinge beweging mogelijk maakt. Daarnaast werken deze tussenwervelschijven als schokdempers. Hier omheen zitten de pezen, kapsels en spieren. Deze zorgen voor stevigheid en beschermen de rug tegen diverse invloeden. Uw houding en de belasting van de wervelkom zijn van grote invloed op uw lichamelijke conditie.

 

Tips tegen avond

Vrijwel iedereen heeft weleens rugklachten en veel mensen krijgen vroeg of laat te maken met langdurig aanhoudende rugpijn. Om deze rugklachten te voorkomen, kunt u diverse preventieve maatregelen nemen. Een aantal tips van CustoMatraz om uw wervelkolom zo gezond mogelijk te houden en rugklachten te vermijden zijn:

Aangemeten schoeisel. Laat uzelf een keer opmeten door een specialist in orthopedisch schoentechniek: uw benen schelen wellicht enigszins in lengte.

Correct zitten
Vrijwel iedereen zit gedurende de dag zeven tot negen uur. Wanneer u zit, verslappen uw buikspieren, waardoor vrijwel alle neerwaartse druk wordt gedragen door uw wervelkolom. Rechtop zitten kan een hoop problemen voorkomen!

Voldoende bewegen
De voordelen van voldoende bewegen gedurende de dag zijn natuurlijk legio. Een actieve levensstijl is goed voor de gezondheid, ook voor uw rug!

Controle
Een chiropractor is een specialist op het gebied van de wervelkolom. Zoals u periodiek op controle gaat bij de tandarts, kan ook een regelmatige check-up van uw rug een goed idee zijn. Vaak kunt vrijblijvend een intakegesprek aanvragen.

Ergonomisch correct liggen
En daar komt CustoMatraz om de hoek kijken!

Wat doet CustoMatraz tegen uw rugpijn?

Een juiste lighouding is erg belangrijk. U slaapt per slot van rekening gemiddeld een derde van uw leven. Het CustoMatraz is ontwikkeld om rugklachten te reduceren of zelfs te laten verdwijnen, maar zonder deze bovenstaande voorwaarden is het niet mogelijk om volledig van uw lage en hoge rugpijn af te komen. Een goede lichaamshouding gedurende de dag moet ook tijdens de nacht worden doorgezet.

Een Customatraz is individueel aangemeten en altijd aangepast voor de perfecte lighouding. Door de verschillende hardheden van de verschillende elementen is een Customatraz het beste matras tegen rugpijn!

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK? NEEM CONTACT OP.