Hernia en rugklachten verminderen met een maatwerk matras

Aanbevolen matras door chiropractoren en medisch specialisten

samenstelling-matras-op-maat

Hernia en rugklachten

Heeft u regelmatig rugklachten, of staat u ‘s morgens met pijn in de rug op? Dat is een Customatraz wellicht een oplossing. Door het gebruik van meerdere elementen van verschillende hardheden, zorgt een Customatraz voor een perfecte ondersteuning voor uw rug. Customatraz wordt aanbevolen door gespecialiseerde chiropractoren.

Een juiste lighouding is erg belangrijk. U slaapt per slot van rekening gemiddeld een derde van uw leven. Het CustoMatraz is ontwikkeld om rugklachten te reduceren of zelfs te laten verdwijnen. Een goede lichaamshouding gedurende de dag (juist zitten en bewegen) is daarvoor noodzakelijk en moet ook tijdens de nacht worden doorgezet.

MEER OVER RUGKLACHTENMEER OVER RUGKLACHTEN

Wat is een hernia?

Hernia nuclei pulposi (een rughernia of een hernia van de tussenwervelschijf) is een aandoening van de rug waarbij de tussenwervelschijf uitstulpt. Hierbij kunnen zenuwen bekneld raken, waarbij ernstige pijn kan ontstaan. Ook kunnen zenuwen uitvallen, wat resulteert in spierfunctieverlies (bijvoorbeeld onvermogen de voet naar de scheen toe te trekken) of een doof gevoel. De pijn kan mild zijn, maar ook zo ernstig dat de patiënt slechts op handen en voeten naar de WC kan kruipen.

 

Hernia en CustoMatraz

CustoMatraz heeft uitstekende resultaten geboekt met het reduceren van klachten bij hernia en omtrent het slapen. Al onze matrassen worden individueel aangemeten, door middel van een digitale meting bij u thuis. We stellen u centraal bij het samenstellen van het matras, en kunnen ons zo veel specifieker richten op het verminderen van precies die klachten die u ervaart tijdens het liggen.

Bent u niet tevreden? Dan is ons matras in delen te vervangen. Pas na een aantal weken testen, kunnen we vaststellen wat voor u het ideale matras is. Pas na dertig dagen proefslapen volgt dan de officiële verkoop van het product. Zo weet u zeker dat u zult slapen op het matras dat het beste bij u past, en dat uw klachten zo veel mogelijk minimaliseert. Onze matrassen zijn dan ook zeer geschikt voor mensen met een hernia, die veel baat hebben bij een individueel aangemeten matras!

hernia-rugklachten-matras
rugklachten

Oorzaak van een hernia

Er is geen duidelijke oorzaak aan te wijzen voor een hernia nuclei pulposi, ook wel afgekort als HNP. In sommige families komt het meer voor dan in andere, en er is nooit bewezen dat zwaar werk en veel tillen vaker tot een HNP leidt. Toch is het zo dat iedere individuele hernia het gevolg is van letsel dat ontstaat door een grote drukverhoging in de tussenwervelschijf: bijvoorbeeld door zwaar tillen of door een ongewone of onverwachte beweging. Dit kan zowel bij getrainde personen voorkomen, als bij mensen die zelden zwaar werk doen.

 

Hernia therapie

Net als de meeste andere soorten lage rugpijn, worden de meeste gevallen van HNP beter met het verstrijken van de tijd. Bedrust houden wordt niet aangeraden: hoewel de patiënt soms bijna niet anders kan, wordt de genezing er eerder door vertraagd dan bespoedigd. Artsen bevelen patiënten aan om pijnstillers te nemen, en daarnaast zoveel mogelijk actief te blijven. Hierbij moeten liggen, staan, zitten en lopen regelmatig worden afgewisseld, om na enkele weken de normale werkzaamheden geleidelijk te hervatten.

MEER INFORMATIE OF EEN VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK? NEEM CONTACT OP.