Medisch matras

Een CustoMatraz is een medisch matras dat volledig op maat wordt gemaakt. Een medisch matras op maat vermindert en verhelpt verschillende gezondheidsklachten, maar is geschikt voor iedereen die van een goede nachtrust wil genieten. Een CustoMatraz bestaat uit tien elementen met verschillende hardheden die zich helemaal naar uw lichaam vormen. De voordelen van een CustoMatraz:

 • Op maat gemaakt: het matras wordt persoonlijk aangemeten
 • Geen nieuw bed nodig: geschikt voor elke bedbodem
 • Duurzaam: een CustoMatraz gaat levenslang mee
 • Aanpasbaar bij veranderde omstandigheden
 • Medisch hulpmiddel klasse 2
 • Binnen drie weken geleverd
 • Ontwikkeld in samenwerking met het TNO

Wilt u meer informatie over een medisch matras op maat? Neem dan contact met ons op via 06 57 34 82 25 of via info@customatraz-rotterdam.nl. Het is ook mogelijk om meteen een offerte aan te vragen.

CustoMatraz Rotterdam
Maaswijkweg 7
3203 LG Spijkenisse

06 57 34 82 25
sales@slapenzonderpijn.nl

Wij werken alleen op afspraak

De voordelen van een CustoMatraz

Op maat gemaakt matras

Met een uitgebreid intakegesprek brengen we uw persoonlijke wensen in kaart. Daarnaast meten wij uw lichaam en slaaphouding op. Op die manier kunnen wij het matras volledig op maat maken voor u.

Minder gezondheidsklachten

Een CustoMatraz vermindert en verhelpt verschillende gezondheidsklachten. Het matras biedt bijvoorbeeld uitkomst in het geval van rug- en schouderklachten, decubitus en scoliose.

Service aan huis

Wij komen graag bij u langs in Rotterdam om uw persoonlijke wensen te horen en uw slaaphouding op te meten.  Daarnaast komen we na de levering van het matras twee keer gratis langs om eventuele aanpassingen te doen.

Betere nachtrust

Ook wanneer u geen gezondheidsklachten heeft, maar gewoon een betere nachtrust wilt, biedt een CustoMatraz uitkomst. Een matras op maat kan de kwaliteit van uw nachtrust aanzienlijk verbeteren.

samenstelling-matras-op-maat

Medische voordelen van een CustoMatraz

Het matras bestaat uit tien aparte elementen in vijf verschillende hardheden. Deze elementen bieden uw lichaam op verschillende plekken de juiste ondersteuning. U kunt de elementen eenvoudig vervangen wanneer er aanpassingen nodig zijn, bijvoorbeeld bij veranderingen in uw gewicht of ziektebeeld. Hierdoor is een CustoMatraz zeer geschikt voor mensen met medische klachten. Bij de volgende klachten biedt een CustoMatraz uitkomst:

 • Slechte nachtrust
 • Reuma
 • Spierziekten
 • Klachten door overgewicht
 • Instabiliteit van de gewrichten

Wat anderen over CustoMatraz zeggen

Lees hier de volledige testimonialsLees hier de volledige testimonials

Verschillende onderdelen van het medisch matras

De elementen

Een CustoMatraz bestaat uit tien verschillende elementen die variëren in hardheid. De elementen zijn er in vijf verschillende hardheden en zorgen voor de juiste ondersteuning voor elke plek van uw lichaam.

De hoes

De hoes beschermt tegen wrijving en vangt uw lichaamsvocht op. De microvezels in de hoes zorgen voor een goede ventilatie. Al onze hoezen zijn voorzien van een rits en kunnen in de wasmachine.

De toplaag

U heeft de keuze uit verschillende kwaliteitstoplagen, waaronder:

 • Toplaag latex like koudschuim: geschikt voor mensen met transpiratieproblemen.
 • Toplaag visco elastisch: geschikt voor mensen met een gevoelig zenuwstelsel en doorligwonden.

zijranden eenvoudig in bed stappen

Het zijsegment

Het zij-element is een standaard koudschuim element dat in de lengte van het matras wordt geplaatst. Dankzij dit element kunt u eenvoudig uit bed stappen. Het is ook mogelijk om twee zijsegmenten naast elkaar te plaatsen, zodat uit bed stappen nog gemakkelijker wordt.

Vervangen van elementen

Een CustoMatraz is een volledig individueel aangemeten matras dat zich richt op uw lichamelijke situatie en zich vormt naar uw lichaam. Wanneer er iets in uw ziektebeeld of situatie verandert, kan uw CustoMatraz eenvoudig worden aangepast. Door één of meerdere elementen te vervangen, is het matras geheel aangepast aan de nieuwe situatie, zodat u geen nieuw matras hoeft te kopen.

De toplaag van een CustoMatraz

Wanneer u een CustoMatraz aanschaft, krijgt u een toplaag van onze latex like koudschuim.

Toplaag latex like koudschuim. Deze toplaag is zeer geschikt voor mensen die last hebben van overmatig transpireren, omdat het materiaal zeer goed ventileert en niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Daarnaast maakt deze toplaag het gemakkelijker om te draaien tijdens uw slaap.

Hernia en andere rugklachten

Heeft u regelmatig last van rugklachten of wordt u vaak wakker met pijn in uw rug? Wanneer u op een matras slaapt dat niet voldoende steun biedt, kunnen uw rugklachten verergeren. Het is daarom erg belangrijk om een goed matras aan te schaffen. CustoMatraz is wellicht de oplossing voor u.

Er zijn veel verschillende soorten rugklachten en in 90% van de gevallen wordt de oorzaak van de klachten niet gevonden. Door het gebruik van meerdere elementen met verschillende hardheden biedt een CustoMatraz precies de juiste ondersteuning voor u, waardoor uw rugklachten zullen afnemen of zelfs helemaal verdwijnen.

Doorligwonden (decubitus)

Doorligwonden zijn beschadigingen van de huid die ontstaan door druk. Deze aandoening komt vooral voor bij mensen die veel liggen en zelf niet goed van houding kunnen veranderen. Doorligwonden ontstaan vooral op plaatsen waar de botten dichter aan de oppervlakte liggen, zoals de stuit, hielen, ellebogen en schouderbladen. Het CustoMatraz voorkomt doorligwonden. Doordat we uw lichaam opmeten, weten we precies waar het risico op doorligplekken het grootst is en kunnen we daar op inspelen door op die plekken zachtere elementen te plaatsen.

Overmatig transpireren

Overmatig transpireren is heel vervelend en kan zeer veel ongemak met zich meebrengen. Wanneer u last heeft van overmatig transpireren is het erg belangrijk om op een goed ventilerend matras te slapen, bijvoorbeeld van koudschuim. Bij CustoMatraz kunt u kiezen voor een toplaag die is gemaakt van zeer goed ventilerend materiaal, waardoor u minder zweet. Daarnaast kunnen alle onderdelen van het CustoMatraz los van elkaar gewassen en vervangen worden.

Schouder- en nekklachten

Schouderklachten worden meestal veroorzaakt door overbelasting van de schouder en komen vaak voor in combinatie met nekklachten. Wanneer u last heeft van schouder- of nekklachten kan het vinden van een comfortabele slaaphouding erg lastig zijn. Een CustoMatraz biedt de juiste ondersteuning voor mensen met nek- en schouderklachten en leidt in veel gevallen tot vermindering van de klachten.

Scoliose

Bij scoliose is er sprake van een verkromming van de rug, waardoor er één of twee bochels in de rug ontstaan. Deze aandoening veroorzaakt veel pijn, ook bij het liggen. Een CustoMatraz kan de pijn van scoliose patiënten in veel gevallen verlichten. Het matras is volledig voor u op maat gemaakt en volgt de contouren van uw lichaam, waardoor u minder pijn ervaart.

Wilt u meer informatie over een medisch matras op maat? Neem dan contact met ons op via 06 57 34 82 25 of via info@customatraz-rotterdam.nl. Het is ook mogelijk om meteen een offerte aan te vragen.