Duraprikkeling ontstaat veelal op basis van Bulging disc, kleine of grotere HNP, óf na HNP operatie al of niet op basis van littekenweefsel of verkleving. Het laatste is veelal goed te verhelpen middels Epiduraalinjecties. Bij de Duraprikkeling gelden in principe dezelfde uitgangspunten als bij Chronische discopathie. Duidelijker is wel dat men bij voorkeur meestal niet op de aangedane zijde kan liggen. In 80% bestaat een scheefstand van het slechte been af. Dit dient men dus aan te passen aan de voorkeursslaaphouding. De kans op rugklachten en recidieven van heftiger klachten, zelfs HNP is hier groot.

Onze benaderingswijze:
Bij mensen die veel last hebben van duraprikkeling kunnen we trachten om zo veel mogelijk drukpunten weg te halen. De toplaag zullen we verzachten, dit doen we door middel van een Talalay latex toplaag. Nadat we u digitaal hebben opgemeten zullen we het matras voor u samenstellen. Verstevigingsranden aan de zijkant van het matras zullen u ook helpen om beter in en uit bed te komen.

 


CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om u medische adviezen te geven. De medische informatie die wij met u delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Dit artikel is daarom alleen informatief. Raadpleeg altijd uw eerst arts wanneer u pijnklachten heeft.