rugpijn-discopathie-hernia

Discopathie en hernia: symptomen hernia bij discus hernia en cervicale hernia

In geval van Chronische discopathie is veelal sprake van ochtendstijfheid, waarvan de ernst mede afhankelijk is van de belasting daags tevoren.

Belangrijk hier is zeker de toepassing van een goed slaapsysteem. De indeling van het matras zal afhankelijk zijn van de voorkeursslaaphouding in combinatie met de directe lichamelijke gevolgen van deze chronische discopathie. Deze directe gevolgen hebben alles te maken met de lokalisatie van de laesie binnen de discus hernia en met het niveau van de discuslaesie. Over de effecten van het niveau van de discuslaesie bestaat weliswaar geen eenstemmigheid, maar het is ook goed mogelijk om hierbij af te stemmen op de klinische kenmerken. Bovendien kent u uw eigen lichaam het beste en daarbij behorende pijn. Het is daarom erg belangrijk om meerdere matras instellingen uit te proberen.

Loopt iemand bij voorkeur wat krom of meer gestrekt, dan verraadt dit de flexie of extensie voorkeur. Loopt hij bij voorkeur scheef naar links of scheef naar rechts, zijn hierbij bepalend voor het advies. Dit advies dient uiteraard steeds gecorreleerd te worden aan de voorkeursslaaphouding. Meestal is sprake van een “flexiehouding”, welke bij rugslapers vraagt om een niet al te hard matras zodat de syptomen van de hernia niet benadrukt worden.

 

Onze benaderingswijze:
In het geval van Chronische discopathie is het aan te raden om na het samenstellen van het matras extra kritisch te kijken naar hoe u zich ’s nachts in bed qua lighouding begeeft. CustoMatraz laat aan u de keuze welke elementen in hardheid moeten worden aangepast. In deze gevallen hebben onze klanten veel moeite om de juiste instelling te vinden. Er is eigenlijk maar één correcte manier om dit te bewerkstelligen en dat is veel instellingen domweg uitproberen.

 


CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om u medische adviezen te geven. De medische informatie die wij met u delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Dit artikel is daarom alleen informatief. Raadpleeg altijd uw eerst arts wanneer u pijnklachten heeft.