Behandeling ischias door matrassen op maat

Ischias is een vorm van rugpijn (dorsalgie). In België wordt ischias ook wel heupjicht genoemd; het heeft echter in het geheel niets met jicht te maken.

Het meest kenmerkende symptoom van ischias is een pijn aan de achterkant van het (meestal één) been die loopt van de bil tot de voet (lumbosacraal radiculair syndroom). Deze pijn kan zo hevig zijn, dat lopen niet mogelijk is. Meestal gaat het gepaard met lage rugpijn.

De oorzaak is meestal druk op de wortels van de beenzenuw waar deze uit de wervelkolom naar buiten komen, en dit wordt vaak veroorzaakt door een rughernia. Behandeling is in eerste instantie conservatief. De alarmsignalen zijn:

  • gevoelloze tenen of delen van de voet
  • spieruitval (b.v. klapvoet)
  • verlies van controle over de sluitspieren van blaas en darm (incontinentie)

Bij aanwijzingen voor specifieke oorzaken is onderzoek daarnaar en eventueel behandeling aangewezen. Het is aan te bevelen om zeker bij een eerste episode van ischias een arts te raadplegen.

Onze benaderingswijze:
Door onze individuele benadering van het lichaam zullen we zo veel mogelijk de drukpunten op plaatselijk niveau weg proberen te halen zonder dat u op een te zacht matras ligt. Zonder dat we uw mobiliteit betreffende het draaien opofferen kunnen we een aantal elementen op simpele wijze verzachten zodat u tijdens het slapen geen of minder last hebt van bijvoorbeeld druk op uw bovenbenen.


CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om u medische adviezen te geven. De medische informatie die wij met u delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Dit artikel is daarom alleen informatief. Raadpleeg altijd uw eerst arts wanneer u pijnklachten heeft.