Behandeling artrose middels medisch matras van Customatraz

Naarmate we meer verstijvingen krijgen, zullen we minder klachten krijgen. Toenemende artrose leidt niet tot meer klachten. Wel zal betere ondersteuning waar nodig op zijn plaats zijn. Het matras en de bodem zullen zich hierbij dan ook moeten aanpassen aan de veranderende anatomie. Artrose aan wervels en facetgewrichten ontstaat voornamelijk als reactie op de beschadigde tussenwervelschijven terwijl anderzijds ook artrose kan ontstaan ten gevolge van reumatische ziekten, waarbij de artrose zorgt voor de verstijving van de door artritis aangedane gewrichten. Dit proces levert vaak veel nachtelijke klachten op. Zo zal ook de ziekte van Bechterew vooral tot nachtelijke klachten leiden. Pas nadat de artrose volledig is verminderen de klachten en hebben de oudere mensen ondanks hun stijfheid écht geen rugklachten meer.

Onze benaderingswijze:
Behandeling artrose: Artrose is geen slijtage maar een natuurlijk verschijnsel wat de versleten discus vervangt om de instabiliteit (vaak instabiele discopathie) van de wervelkolom tegen te gaan. Bij onze artrose klanten levert een neurogene claudicatio, kanaalstenose of het syndroom van Verbiest vaak meer klachten op. De spondylotische haakvorming of spondylose is een noodzakelijk kwaad en mensen met artrose komen naar ons voor een nieuw matras. Een matras wat aansluit bij hun veranderend lichaam omdat ze stijver worden en ze wat moeilijk hun bed uit kunnen komen. Bij het CustoMatraz kunt u ook kiezen voor verstevigde zijranden waardoor er een steunrand ontstaat zodat u makkelijker in en uit bed kan stappen.

 


CustoMatraz is een slaapspecialist en pretendeert niet gekwalificeerd te zijn om u medische adviezen te geven. De medische informatie die wij met u delen komt voort uit ervaringen uit het verleden en de overleggen die wij voeren met medisch specialisten. Dit artikel is daarom alleen informatief. Raadpleeg altijd uw eerst arts wanneer u pijnklachten heeft.

Tags: